Els Tres Tombs de Constantí celebren 35 edicions

Els Tres Tombs de Constantí han bufat enguany 35 espelmes. Estan d'aniversari i per celebrar-ho han volgut comptar amb una convidada molt especial.

Ha arribat des de Valls i ha estat l'encarregada d'animar la festa. La Mulassa i els seus 'mulassers' vallencs han encapçalat la comitiva que, puntualment, a partir de les dotze del migdia han fet les tres voltes que marca la tradició pel centre del municipi en honor a Sant Antoni Abat.

Aquesta edició tan especial de la festa ha comptat amb mig centenar de cavalls i una quarantena de carros i carruatges, aproximadament. El Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu, associació organitzadora de l'esdeveniment, ha volgut dedicar aquest 35è aniversari a Josep Plana 'Salin', qui fou impulsor de la festa i president de l'entitat.

DDR TRES TOMBS CONSTANTI

L'any passat la festa es va veure reduïda a un acte simbòlic a causa de la situació de pandèmia. Enguany, participants i visitants es mostraven satisfets de poder tornar a prendre el carrer.

Abans que les campanes de l'església anunciessin les dotze del migdia, la festa ja feia estona que estava en marxa. A la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, els dos esbarts locals ja ballaven al ritme de cançons tradicionals i, com ho han fet cada any, les dones del Grup Cultural Mestresses de Casa, repartien esmorzar entre els assistents.

Entre els participants que han desfilat pel nucli històric de Constantí, s'hi han pogut veure carros de Reus, Igualada o de la capital de l'Alt Camp. Els organitzadors també han volgut convidar-hi dos cavalls de la secció d'hípica dels Mossos d'Esquadra.