El pressupost de Constantí reforça la inversió pública

El ple de l'Ajuntament de Constantí ha aprovat els pressupostos generals de l'any 2022. La partida total suma 9.742.550 euros, un 6,5% menys que el pressupost del 2021. Un pressupost que congela els impostos dels ciutadans i preveu un descompte sobre l'IBI de fins al 50% per als veïns i veïnes que s'instal·lin plaques solars.

A través del Pla d'inversions 2021-2024 aprovat aquesta primavera de més de 7 milions d'euros, es preveu més inversió pública, sobretot destinada a millorar serveis, la via pública i equipaments. Per exemple, les obres de millora carrer Sant Pere i el carrer Major previstes per aquest pròxim any o la reconversió del centre cultural. Altres projectes inclosos ja estan executats com la renovació de la xarxa d'aigües o del carrer Serapi.

Des de l'oposició, Compromís per Constantí va donar suport als pressupostos generals tot i que els van qualificar de continuistes. També van lamentar que no s'hagi incrementat la partida a Serveis SocialsEn canvi, des de Junts per Constantí van votar en contra i van criticar la manca de compromís i la priorització dels projectes.

D'altra banda, durant el ple es va aprovar per unanimitat la modificació de la plusvàlua, l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana que reduirà un 21% els ingressos. Des de l'ajuntament, però asseguren que, tot i això, no els afectarà als pressupostos.