Creu de Sant Jordi i nou disc dels Pets

El mòbil no para de sonar. Al líder i vocalista dels Pets, Lluís Gavaldà, se li acumulen les felicitacions. La raó és de pes. La Generalitat ha anunciat la llista de 20 personalitats i 10 entitats distingides enguany amb la Creu de Sant Jordi. Entre elles, els Pets. Un honor inesperat per la banda de Constantí, però que fa patxoca.

La Creu de Sant Jordi distingeix les persones que han sumat mèrits en la defensa de la identitat catalana, en el pla cívic i cultural. En el cas dels Pets, els avala una trajectòria de 36 anys com un dels grups abanderats del rock català. L’anunci de la distinció ha sorprès Gavaldà afinant la guitarra per preparar un nou treball, el setzè de la llarga carrera del grup de Constantí. Un nou àlbum que es gravarà al febrer i es publicarà a l'abril.

Abans que els tres integrants dels Pets, Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Càceres es tornin a tacar a l’estudi per definir i perfeccionar les cançons que s’inclouran al nou disc encara se’ls podrà veure en directe en un parell d’ocasions, ja l’any que veu. Una d’elles, el 5 de febrer a Valls, en el marc de les Festes Decennals.