Constantí invertirà 2 milions en el manteniment del servei d'aigua

L'Ajuntament de Constantí treu a concurs el servei de xarxa d’abastament d’aigua i clavegueram de tot el municipi i el polígon industrial per primera vegada. Per tant, les empreses interessades ja es poden presentar al procés de licitació per assumir les tasques de manteniment. El contracte serà de quatre anys i tindrà un cost de 2 milions d’euros. La inversió anual serà d'uns 450.000 euros.  

Fins ara, el consistori tenia un contracte d’arrendament de l’any 1989 amb l’empresa Sorea que s’anava prorrogant automàticament cada set anys.  SOREA ha gestionat el servei municipal d’aigua potable i el de manteniment i vigilància de les estacions de bombejament del polígon industrial durant gairebé 30 anys.  

El 2019, però,  es va decidir no renovar el contracte i gestionar de manera directa el servei. Tot i això, la part de gestió de recaptació dels ingressos ho porta la BASE de la Diputació de Tarragona i ara, s’ha tret a licitació el manteniment.  

A banda, dins de la partida d’inversió anual, una part anirà destinada a la implantació del sistema de telecontrol i telemesura de la xarxa, que es farà de manera progressiva. És a dir, canviaran els comptadors analògics dels habitatges per un sistema més innovador i intel·ligent per controlar i fer un millor seguiment de la distribució de l’aigua.