'Constantí posa’t bonic’ reforma una quinzena de façanes en quatre anys

El propietari d’un edifici d'interès local del carrer Major de Constantí fa sis mesos que ha rehabilitat la façana i ha decidit acollir-se als ajuts de l'Ajuntament dins el projecte "Constantí, posa't bonic", destinats a la restauració, reforma i pintura de les façanes dels immobles amb més de 25 anys d'antiguitat.

Al carrer paral·lel, un altre habitatge s'hi va acollir fa dos anys. En aquest cas, es va arrebossar i pintar la façana i es va fer un arranjament de l'entrada. Des del 2017 que es va recuperar el projecte d’ajuts i s'han rehabilitat una quinzena de façanes.

En principi, el projecte anava dirigit als edificis del nucli antic, però en veure que diversos blocs d'altres barris també necessitaven un rentat de cara van obrir les subvencions per als edificis de tot el municipi. Un estímul per evitar la degradació i fomentar els valors estètics.

foto façana

El consistori hi destina una partida total de 20.000 euros i els ajuts poden arribar fins a un 30% del pressupost total presentat per l'interessat, que en cap cas pot superar els 1.500 euros. En aquesta nova convocatòria, el termini de sol·licituds acaba el 15 de gener.