IBI reduït per instal·lar plaques solars a Constantí

Els veïns i veïnes de Constantí que instal·lin plaques fotovoltaiques podran aconseguir fins a un 50% de descompte sobre l'IBI durant un període de 3 anys. Aquesta bonificació s'aplicarà segons el valor cadastral de l'immoble. Una proposta que es va aprovar al ple per incentivar la transició cap a l'energia verda.

També es va tirar endavant un recàrrec del 50% de l'IBI als habitatges desocupats de grans tenidors per tal de posar en circulació pisos de lloguer. A més a més, s'aplicarà un increment del 15% al cànon de depuració d'aigües residuals només per a les empreses que fan ús de la depuradora industrial per tal d'igualar-ho al cost del servei.

Durant el ple es va aprovar la liquidació del compte general del 2020 amb un romanent de tresoreria positiu de més de 600.000 euros. No tota l'oposició ho va veure amb bons ulls.

Més enllà d'això, la construcció de la pista poliesportiva i l'skatepark són imminents. Ja s'ha començat a perimetrar el terreny a tocar de l'avinguda Andorra. Es tracta d'un projecte guanyador dels pressupostos participatius del 2019. El cost és de 100.000 euros. Just al costat s'ha habilitat un pàrquing dissuasiu que van demanar els veïns del carrer Serapi. Així, s'ha habilitat la rampa perquè puguin entrar els vehicles i ara només hi faltarà l'enllumenat.