Collita de l'avellana limitada per les plagues

La campanya de l'avellana presentarà una collita mitjana, similar a la que es va registrar l'any passat. La gran diferència, però, tindrà a veure amb la qualitat del fruit. El 2020 la plaga de bernat va fer estralls i bona part de la producció es va podrir.

Enguany, l'única preocupació dels pagesos ha estat la plaga de la cendrosa. Es tracta d'un fong que es caracteritza per deixar unes taques blanquinoses a la fulla, però que no afecta el fruit.

La meteorologia també ha acompanyat més que el 2020. Cap tempesta d'enguany s'ha acostat a la destrucció del temporal Glòria. A més, el clima ha estat més fresc i no hi ha hagut cap pujada dràstica de les temperatures.

Tot plegat fa que els productors situïn el preu de sortida del fruit a 1,85 euros amb l'esperança que pugi una mica a mesura que avanci la campanya. A mitjans d'agost, es començaran a collir varietats primerenques com la San Giovanni.

1212121212112321fedv

Un dels altres elements contra el qual han de lluitar els pagesos és el dels robatoris. Una amenaça pal·liada, en part, per iniciatives com el pla de vigilància rural de Constantí que funciona des de ja fa uns anys.