Constantí repetirà el dispositiu de vigilància per la collita de l'avellana

Constantí tornarà a posar en marxa el dispositiu de vigilància per la campanya de l'avellana. Del 10 d'agost al 10 d'octubre, el guarda rural vigilarà els camps agrícoles coincidint amb la collita de l'avellana. És un reforç que ja fa uns anys que contracta l'Ajuntament per fer costat als pagesos i coordinar-se amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Amb un horari flexible, podrà patrullar cada dia de la setmana. Principalment, controlarà que no hi hagi robatoris de fruits secs i reforçar la sensació de seguretat. 

Els furts d'avellanes no han augmentat significativament, en canvi la pagesia sí que advertia l'any passat d'un repunt dels robatoris de garrofes. A més dels cultius, també preocupen les masies i magatzems.  Abans de posar en marxa el dispositiu de vigilància d'estiu, els cossos policials i representants de l'Ajuntament s'han reunit aquest dijous amb alguns pagesos per copsar les seves preocupacions. La voluntat és que tots estiguin coordinats. 

De moment, pel que fa a la collita de l'avellana al Tarragonès sembla que no serà excepcional, però podria ser correcta. D'aquí a un mes, aproximadament, es començaran a plegar.