Constantí rehabilitarà el refugi antiaeri per fer-lo visitable

Sota la plaça del Castell de Constantí s'hi amaga l'antic refugi antiaeri de la Guerra Civil. Ara l'Ajuntament en vol obrir les portes per fer-lo visitable i donar a conèixer les galeries que van servir per protegir la població dels bombardejos.

L'interior del refugi es condicionarà i es museïtzarà per permetre les visites de petits grups. Per un costat, es reforçarà l'estructura amb formigó, ja que en alguns punts està malmesa. I és que es tracta d'una excavació sobre terra d'argila, amb força humitat i que també pateix pel pas de vehicles. Es consolidaran els 10 primers metres per permetre l'entrada segura i visitar el refugi fins al punt on es bifurquen els passadissos interiors des d'on es podrà contemplar la longitud de la cavitat. D'altra banda, també s'il·luminarà l'espai i s'hi instal·laran alguns elements explicatius.

Altres accions en el marc del Memorial Democràtic

S'adequarà la plaça de la porta del refugi que és l'únic accés perquè les altres entrades estan tapiades. En conjunt, l'actuació suposarà una inversió d'uns 52 mil euros i les obres podrien començar aquesta tardor. La despesa està inclosa en el pla d'inversions de 7 milions d'euros per als pròxims 4 anys. A més a més, l'exterior del refugi també podria acollir les llambordes stolpersteine en record dels 8 constantinencs deportats als camps de concentració nazi.