Constantí recorda el bateig de Jaume II amb una recreació històrica

Constantí va recordar de la mà del grup de teatre Les Forques un dels episodis destacats de la seva història. Va tirar més de 7 segles enrere per recrear el bateig del rei Jaume II, que va tenir lloc a l’església vella de Constantí. Entre altres objectius, l’obra vol servir també per posar en valor la memòria i el paper històric de Constantí.

La recreació té ja tres anys de vida. De fet, es va estrenar l’any 2018, coincidint amb el 751è aniversari de l’episodi, i parteix d’un guió de Ferran Marín basat en els estudis sobre el rei Jaume II realitzats per l’escriptor i historiador Ferran Soldevila. La nova representació d’aquest fet històric excepcional pel municipi ha permès també reactivar l’activitat de l’associació teatral les Forques.

Una activitat d'estiu

Tot i que l’obra estava pensada per ser representada de forma itinerant a diferents espais, la representació es va concentrar en un únic escenari, seguint les recomanacions del Procicat. L’espectacle s’emmarca dins el paquet d’activitats ”Fem Estiu. Fem Constantí” i tindrà continuïtat amb una visita guiada i nocturna pels carrers del Constantí Medieval.