Constantí reclama un ramal de la xarxa ferroviària del tren-tram

L’Ajuntament de Constantí també presenta al·legacions a l’informe del tren-tram elaborat per la Generalitat. El consistori se sent exclòs del projecte i reclama que el traçat passi pel municipi i hi tingui parada. Ho va explicar l’alcalde durant el ple de l’Ajuntament d’aquest mes de març.

L’ajuntament de Constantí reclama que el traçat del futur tren-tram que ha de vertebrar la mobilitat ferroviària al Camp de Tarragona tingui en compte el seu municipi. L’actual planificació deixa fora de la xarxa ferroviària Constantí, que demana poder tenir una estació a la seva localitat i un ramal que connecti Constantí amb l’aeroport i Tarragona. Així, l’Ajuntament ha presentat al·legacions a l’informe de la Generalitat sobre el projecte.

L’alcalde va anunciar aquesta iniciativa durant els precs i preguntes d’un ple del mes de març en què l’oposició també va qüestionar la política d’implantació de plaques fotovoltaiques dins el terme municipal.

D’altra banda, el plenari va servir perquè l’equip de govern aprovés definitivament una modificació del pla urbanístic per canviar a ús esportiu els terrenys, ara tacats com a educatius, on l’equip de govern actual vol construir la futura piscina coberta. Una mesura criticada des de l’oposició, que no creu que aquesta, a l’actual zona escolar, sigui la millor ubicació per la piscina. D’altra banda, en aquest cas per unanimitat, el plenari va aprovar també l’expropiació d’un immoble del carrer Sant Pere, a tocar de la muralla per 39.400 euros, preu establert pel jurat d’expropiació.