L'Agencia Catalana de l'Aigua realitza treballs de netejar a la conca del riu Francolí

 

https://youtu.be/YO9GlCxGrS4

En un tram del torrent de Mas Blanc de Constantí s'ha fet aquesta actuació per eliminar la canya americana, considerada una espècie invasora, i per altra banda, garantir la lliure circulació de l'aigua.

És el Torrent de Mas Blanc de Constantí on fa unes setmanes es va dur a terme una actuació per retirar l'excés de vegetació de  la conca del riu Francolí.  Els treballs han anat a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua que és qui determina les actuacions necessàries a les lleres dels rius de tot el territori català.

Els treballs s'han desenvolupat en una superfície de més de 3.000 metres quadrats i ha tingut un cost aproximat de 5.000€. L'actuació s'ha basat principalment en retirar la canya americana, considerada una espècie invasora, i per altra banda, garantir el mínim risc en cas d'avingudes.

L'any passat l'Agència Catalana de l'Aigua ja va netejar un altre tram del mateix torrent. Tot hi haver-ho fet durant dos anys, l'ACA no té una periodicitat establerta, una cosa que l'Ajuntament lamenta ja que asseguren que s'hauria de fer més sovint i al llarg de tot el torrent per tal de garantir la lliure circulació de l'aigua dels afores del municipi.