L'arquera de Constantí, Èlia Canales, també sense Jocs

Ja és a casa després d'una concentració a Turquia cancel·lada sobtadament per la crisi del coronavirus. La gran promesa del tir amb arc ens valora l'ajornament dels Jocs Olímpics fins al 2021; una mesura que trenca els seus plans però que permetrà que se centri en els seus estudis durant un temps.

És tan jove que l'Èlia Canales mira cap a Tòquio i cap a la selectivitat, la formació acadèmica d'una constantinenca que al juny complirà 18 anys i que evoluciona constantment com a gran exponent del tir amb arc del futur. La teníem a Antalya, a Turquia, concentrada amb la selecció espanyola i on, al maig, havia de celebrar-se el Campionat d'Europa. Era una de les grans proves prèvies al Japó, com també les proves de la Copa del Món classificatòries per a Tòquio 2020. Que ara els Jocs siguin al 2021 transforma els esquemes previstos tot i que no ha de ser cap drama per a la de Constantí.

Procurarà mantenir la forma física i preparar una selectivitat que tampoc té data definida. Ara mateix és impossible saber quines competicions internacionals de tir amb arc  podran celebrar-se i quines no. És qüestió de temps i paciència.

Integrant del Club de Tir amb Arc Constantí, Plata als Jocs Olímpics de la Joventut, l'esportista acaba d'arribar al Tarragonès i s'adapta ja al confinament decretat des de fa una setmana i mitja.