El centre d’interpretació de l’IRTA serà una realitat per a l’inici de la campanya de l'oli

Aquesta sala acollirà el futur show room i centre d’interpretació de l’ús de l’oli d’oliva i de fruits secs que prepara l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries a Mas Bové. Serà una planta pilot que estudiarà l’or líquid i que permetrà conèixer les seves propietats així com les seves diferents varietats. En aquesta sala en concret, es podrà tastar els productes de manera sensorial, per veure com actuen en diferents situacions. Una idea per demostrar la qualitat dels productes de proximitat del Camp de Tarragona.

Al final d’aquesta altra sala se situarà el cooking lab, un espai que permetrà mostrar les diferents elaboracions. Tota la intervenció a l’antic edifici de Mas Bové té un pressupost de 220.000 euros, repartits entre el fons europeu, la Diputació de Tarragona i l’Institut de Recerca.

Representants de l’IRTA i diferents agents del territori han celebrat una trobada per conèixer aquests detalls de primera mà i per saber en què treballa l’institut i quins reptes té.

Està previst que les obres estiguin enllestides d’aquí a un mes i que puguin estar en ple funcionament per l’inici de la campanya de l’oli 2020. L’espai d’interpretació aplicat a la cuina moderna i amb nous procediments serà el primer a tota Catalunya.

A més, preparen un congrés internacional sobre la producció animal que se celebrarà al Centre de Convencions de Port Aventura al mes de juny.