Les escoles de Constantí apliquen el mètode Harmònicus per ensenyar música

Professors de l'escola de música de Constantí s'apropen als centres setmanalment per fer sessions de música seguint aquest mètode. Els hem acompanyat en una d'aquestes sessions.

La Núria, professora de l’escola de música de Constantí visita periòdicament els alumnes de primaria de l’escola Centcelles per compartir una estona de música amb ells. Els ensenya a estimar la música a través del mètode Harmonicus. Un sistema pedagògic per aprendre a tocar l’harmònica que aquest curs s’està provant al centre escolar i que sembla agradar.

Un sistema en què els infants poden interpretar partitures bàsiques sense haver de conèixer el llenguatge musical, ja que als seus llibrets els colors, números i dibuixos identifiquen les notes i compassos que formen els pentagrames tradicionals. Armats amb una harmònica d’una octava ja poden convertir-se en intèrprets.

El mètode no és nou. L’escola de municipal de música de Constantí ja fa anys que l’utilitza per introduir al món musical els alumnes més petits del centre. A banda de la vessant pedagògica, professors i docents destaquen també la capacitat de socialització del mètode.

A banda dels alumnes de primària de l’escola Centcelles, també l’altre escola de primària de Constantí, Mossèn Ramon Bergadà, participa d’aquest mètode en conveni amb l’escola de música de Constantí.