El procés sobiranista també centra el debat al ple de Constantí

El procés sobiranista va ser motiu d'un intens debat aquest dijous al Ple Municipal de Constantí, sobretot per la queixa del PSC, grup de Govern, al fet que els grups d'Esquerra, PDeCat i Iniciativa no els haguessin contemplat per consensuar les mocions de rebuig a la violència de l'1 d'octubre, en defensa de l'escola catalana i contra l'empresonament de Jordi Cuixart. Per això el PSC va acabar presentant al Ple una moció que englobava les mateixes 3 reivindicacions, però amb un altre redactat. El PP va votar en contra i els altres grups s'hi van abstenir. A les seves pròpies mocions, els independentistes van lamentar l'actitud de l'alcalde durant el Referèndum.

Un ple amb molt més públic de l'habitual, pendent del debat que enfrontaria l'únic regidor del Partit Popular amb alguns dels grups independentistes, i que generava fins i tot que bona part del públic sortís del saló de Plens durant la seva intervenció. 

El Ple també va aprovar, però per unanimitat, la rebaixa d'un 8% de l'IBI municipal en previsió de l'augment del 8% de la taxa per part del Govern espanyol, amb l'objectiu de que els veïns de Constantí segueixin pagant el mateix. També es va aprovar definitivament el projecte de millora de l'avinguda Onze de Setembre i dos carrers laterals, i el Pla Parcial del polígon industrial per la instal·lació de noves empreses logístiques ens un terrenys que s'hauran d'urbanitzar.