Constantí redueix en una tercera part la població de coloms en tres anys

El mes de setembre de l’any 2017, l’Ajuntament de Constantí va implantar l’ús d’Ovistop. Es tracta d’un anticonceptiu per a coloms, com a mètode de gestió de la població d’aquestes aus al nucli urbà. Llavors, el cens de coloms al municipi era d’uns 300. Ara, passats 3 anys, la població de coloms es troba al voltant del centenar.

L’anticonceptiu se subministra en diversos punts de Constantí, com aquest situat al terrat del consistori. Cada matí, una màquina escampa l’aliment, i durant l’estiu, s’incorpora la dosi necessària del medicament, uns 10 grams per colom. En alguns espais s’hi ha instal·lat càmeres que han permès els biòlegs comprovar com els coloms consumeixen el menjar en pocs segons. L’Ajuntament es mostra satisfet per la reducció.

El medicament redueix el nombre de naixement de coloms. D’aquesta manera, no es reposen aquelles aus que van morint de manera natural. Amb això, s’aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, sense haver de realitzar captures i sacrificar-los.

L’ajuntament continuarà amb el projecte, com a mínim, un any més després de les dades positives.