El ple de Constantí aprova una proposta de conveni per estudiar l’espai del Mas dels Frares

Potenciar la recerca, la preservació i la difusió del patrimoni arqueològic i històric de Constantí. És l’objectiu de la nova proposta de conveni amb la URV i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica per investigar la zona del Mas dels Frares, on podria haver-hi una vil·la romana que es dedicava a l’elaboració del vi.

El ple de Constantí va aprovar per unanimitat aquest dijous la proposta que es divideix en dues fases. La primera que s’allarga fins al 2022, on l’ajuntament aporta una quantitat anual de 6.000 euros. La URV i l’ICAC presten les seves instal·lacions i els recursos humans i de recerca valorat tot plegat en més d’11.000 euros. La segona fase es podria allargar fins al 2025 en funció dels resultats dels estudis.

L’oposició veu amb bons ulls aquesta proposta de conveni que potencia l’estudi i la investigació del patrimoni del municipi. Malgrat això, reclamen que quedin redactats els compromisos dels col·laboradors.

L’oposició també va preguntar sobre la situació del teatre municipal. El consistori va argumentar que les obres continuen aturades per l’alt cost que suposen, però va fixar una data de reunió per parlar sobre el projecte. L’ajuntament també va defensar el projecte de la piscina coberta perquè és més viable econòmicament.