Mig milió d'euros per fer front a les esquerdes de Constantí

L'Ajuntament de Constantí i l'Agència Catalana d'Habitatge signaran un conveni aquest pròxim gener per actuar conjuntament en la reparació dels punts més malmesos per les esquerdes al barri de Centcelles. Sobre la taula ja hi ha un esbós de calendari i un pressupost aproximat que s'eleva fins al mig milió d'euros. 

L'Agència assumirà part d'aquesta inversió, però també hi participaran altres administracions, com la local. És el compromís adquirit en la reunió d'ahir del govern constantinenc, el secretari general de serveis territorials i la directora de la mateixa agència. D'aquesta darrera trobada en va sorgir el pressupost aproximat amb les actuacions, com també el calendari previst de cara al 2020.

Serà una actuació conjunta de l'administració local i catalana, també amb l'estudi de l'Institut geològic i cartogràfic. Constantí intentarà així començar a pal·liar els desperfectes ocasionats per les esquerdes provocades per les argiles expansives en habitatges, com els de protecció oficial de Centcelles.

Ara es prioritzarà la intervenció en unes de les escales d'aquest barri que és una de les afectacions més greus. Les esquerdes però també afecten equipaments públics com l’església, l’ajuntament, el poliesportiu, el dipòsit d'aigua o l'escola municipal.