Constantí augmenta l'IBI i la brossa per a l'any vinent

Els veïns de Constantí pagaran l'IBI una mica més car a partir de l'any vinent. Així s'ha decidit en un ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals que seran vigents a partir de gener. La taxa de les escombraries és un altre dels impostos que incrementen el seu valor.

L'ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dimecres les noves taxes per a l'any 2020, destacant l'augment de l'impost sobre els bens immobles.
Un IBI que augmenta una mitjana d'un euro mensual en el cas dels habitatges residencials. Aquest increment respon a la voluntat del consistori de fer front a la rebaixa d'ingressos pel contenciós amb Repsol per l'Impost d'Activitats Econòmiques.

Des de l'oposició s'ha criticat aquest augment i s'ha apuntat a l'existència de romanent de tresoreria per fer front al descens d'ingressos per la pèrdua de l'IAE de Repsol.

Durant el ple extraordinari sobre les ordenances fiscals també s'ha aprovat un augment de la taxa de recollida de la brossa, que l'oposició ha rebutjat demanant la creació d'un pla de residus que fomenti el reciclatge entre la ciutadania i, en comptes de penalitzar-los, se'ls compensi amb bonificacions.