Xarxes tancades i mercaderies per l'interior, prioritats d'ERC al Congrés per Tarragona

 

Esquerra Republicana ja ha presentat els primers cinc punts del seu programa electoral a les eleccions generals del 28 d'abril, fixant-se, en el cas del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, en aspectes econòmics com el pas dels trens de mercaderies per l'interior, la posada en marxa de les xarxes tancades a la indústria química, o aspectes socials com les pensions, el treball i la llei de la dependència.

La capçalera dels republicans a Madrid pel 28 d'abril està formada pel candidat al Congrés Jordi Salvadó, acompanyat de l'ebrenca Norma Pujol com a número 2, i els tres actuals senadors, Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà. Esperen mantenir els seus tres escons al Senat i passar d'un a dos al Congrés dels Diputats, on aquest mandat han aconseguit que Espanya transposi la directiva europea de xarxes tancades als polígons químics, un projecte necessari per reduir els costos energètics empresarials.

En matèria econòmica, Esquerra es fixa com a prioritat aconseguir el compromís estatal de desviar el pas de mercaderies ferroviàries per l'interior.

Esquerra prepara un programa electoral de vint punts, entre els quals també destaca la revalorització i millora de les pensions, la derogació de les dues últimes reformes laborals, la lluita contra la corrupció o el compliment de la Llei de la Dependència.