La construcció, clau per recuperar l'economia tarragonina segons la CEPTA

La terciarització de l'economia de la demarcació de Tarragona, que ha triplicat el pes del sector serveis, és la característica més evident del repàs que l'Observatori Empresarial de la CEPTA ha fet dels darrers 70 anys al territori. Un repàs que ha constatat el que ja apuntaven altres informes anteriors, que tot i l'augment del pes dels serveis, aquest no ha provocat un efecte desindustrialitzador que sí que s'ha donat en altres territoris.

Tot i això, des de la CEPTA apunten que serà el sector de la construcció el que marcarà una possible davallada dels índexs d'atur que pateix la demarcació, i que fa que sempre estiguin per sota del de les altres demarcacions catalanes. Per això fan una crida a la inversió pública, per+o també residencial on aquesta sigui necessària.

I pel que fa a la tendència global de l'economia també han de ser claus les infraestructures, les més properes en el temps el Corredor del Mediterrani, del que critiquen la manca de planificació per a les mercaderies, i també l'A-27. Des de la CEPTA lamenten la llunyania entre els centres de decisió i la indústria de la zona.

Un seguit de factors econòmics que han fet que la demarcació s'hagi mantingut, amb alts i baixos, entre les deu primeres a tot l'estat espanyol en els darrers 70 anys.