27 incendis durant l'estiu al Camp de Tarragona, per sota de la mitjana

A les nostres comarques s'han cremat enguany 20 hectàrees, malgrat tinguem a tocar un dels pitjors incendis dls últims temps, el de la Ribera d'Ebre.

L'incendi al barri tarragoní de Sant Pere i Sant, el 5 d'agost ha estat probablement, el més destacat de l'estiu al Camp de Tarragona. Les flames estaven molt a prop de la zona residencial i les torres d'alta tensió, i això el va situar en el punt de mira dels bombers. La campanya forestal de l'estiu començava amb alerta per les altes temperatures i la forta sequera. Aquest any la Generalitat ha hagut d'activar el nivell 3 del Pla Alfa 3 vegades, prohibint la sega en certs horaris a la Conca de Barberà. Una situació que es posava de relleu amb l'incendi de finals de juny a la Ribera d'Ebre.

Allà s'ha cremat enguany el 90% de la superfície calcinada, 5.000 hectàrees. I això situa les Terres de l'Ebre com el territori més afectat enguany per les flames, encara que només hagi registrat 14 focs. Després de Lleida i el Pirineu, el Camp de Tarragona és qui registra les dades més positives.

A l'Alt Camp només s'han registrat 3 incendis amb una afectació total de menys d'una hectàrea, a la Conca de Barberà s'han cremat 4 hectàrees en 6 incendis, mentre que al Tarragonès n'han estat 11 però només sumen 4 hectàrees i mitja. Segons el Departament d'Agricultura, la tasca preventiva a través del Cos d’Agents Rurals i el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals ha permès generar una tendència positiva.

A tot Catalunya, del total d'incendis de la campanya, 179 han estat de menys d'una hectàrea, com aquest, a un terreny abandonat de Torredembarra.