Diada Nacional de nou pisos tot i la pluja

Els castells de nou pisos de la Jove de Tarragona i de la Colla Vella han estat les millors estructures d'aquest 1 de setembre casteller. Els tarragonins van descarregar el 3d9 amb folre en una diada en que també va destacar el 5d8 dels Xiquets de Tarragona. A Valls, la pluja va obligar dimarts a suspendre la diada a la meitat de l'actuació.

Tot i l'amenaça present fins a gairebé darrera hora de la pluja Tarragona va viure un any més una diada nacional castellera amb castell de nou pisos. Va ser de la mà d'una Jove de Tarragona que va dur a terme la millor actuació de tot l'11 de setembre casteller. Els de la camisa lila van aprofitar per rodar els quatre castells que voldrien pujar un pis més durant les Festes de Santa Tecla. Així a les dues primeres rondes van descarregar els dos castells que volen dur a plaça damunt d'un folre aquest Primer Diumenge de Festes el 5d8 i el 4d8 amb l'agulla. A la tercera ronda va ser quan rels del Cós del Bou van atacar un 3d9f que de moment queda aparcat fins al dia 23 com a castell de 10 i van tancar l'actuació amb el pd7 folrat.

Al seu costat l'altra gran notícia positiva del dia va ser el primer 5d8 descarregat de la temporada dels Xiquets de Tarragona, del que havien fet fins ara set intents desmuntats a plaça aquest curs. Una catedral que aquest cop sí va saber superar els nervis de l'estrena i que obre la porta als matalassers a poder oferir un bon programa de castells aquesta Santa Tecla amb el salt als castells de nou, Ahir, també van descarregar el 3 i el 4d8.

I el 3d8 va ser el millor castell d'uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que també van aprofitar la diada per rodar els tres castells que haurien pujar un pis més aquesta Santa Tecla, el 2d7, el 4d7 amb l'agulla i el pd6.

I qui menys satisfet va sortir del Pla de la Seu van ser uns Xiquets del Serralllo que després d'haver de descartar l'intent de 3d8 per una caiguda a l'assaig el passat dilluns van veure com se'ls travessava a plaça el 4d7, del que van fer dos intents desmuntats. sí que van descarregar el 3d7 i el 4d6 amb l'agulla.

La pluja sí que havia condicionat l'altre gran diada nacional casteller, la de Valls, que només va poder veure una ronda i mitja de castells abans de decretar-ne la suspensió.

En aquest període de temps la Colla Vella va descarregar l’altre castell de nou pisos que s'ha vist aquest 11 de setembre en forma de 3d9 amb folre. Al seu costat la Joves després d'obrir plaça amb el 2d8 amb folre va veure com a la segona ronda el 5d8 quedava només en carregat després de problemes amb els pisos alts.