Creix l'atur a les comarques de Tarragona durant l'agost malgrat el descens acumulat en 10 anys

 

Nou augment de l'atur a les comarques de Tarragona durant el mes d'agost, amb 1.265 persones que han perdut la feina. Xifres però que en general a tot l'Estat són inferiors a les d'ara fa un any, i això segons el Govern espanyol és positiu, pel descens continuat que s'ha produït en els últims mesos.

En qualsevol dels casos però, l'agost acaba amb males perspectives d'ocupació a les comarques de Tarragona, seguint la tendència generalitzada a tot el país que podria trencar amb la baixada continuada de l'últim any. Actualment a la demarcació hi ha poc més de 42.000 persones aturades, un 3% més que el juliol, però un 2,85% menys que l'agost de l'any passat. A Catalunya han perdut la feina en l'últim mes 12.500 persones i a Espanya, 54.000. A tot l'Estat hi ha ara poc més de 3 milions de persones a l'atur, el nivell més baix d'aturats en un agost dels últims 10 anys.

Com és habitual, el sector dels serveis segueix sent el que registra el nombre més gran de persones desocupades a les comarques de Tarragona, i on hi ha el creixement més gran, amb gairebé 1.200 nous aturats. Dels 42.000 aturats tarragonins 29.000 són d'aquest sector. Els sindicats ho atribueixen a la precarietat dels contractes laborals.

La UGT reclama la urgència de constituir Govern a l'Estat per poder derogar la reforma laboral de 2012. Mentre al sector industrial i al de la construcció l'augment de l'atur és testimonial, d'entre un i dos centenars de persones, al sector agrari és l'únic on creix l'ocupació molt lleugerament, en l'inici de la campanya de la verema i de l'avellana.