La DO Tarragona prepara una Festa de la Verema amb maridatges i activitats diverses

Se celebrarà del 27 al 29 de setembre a una dotzena de cellers de la DO Tarragona. L'objectiu és apropar la verema als consumidors locals i que aquest s'identifiquin amb la DO. 

Amb el hashtag #obertperverema, la DO Tarragona ha anunciat la celebració, per primer cop, de la seva festa de la Verema. I és que una dotzena de cellers obriran les seves portes a tots els públics per apropar la verema a partir d’activitats lúdiques o bé de maridatges i tastos.

Una festa la denominació d’origen Tarragona que se celebrarà del 27 al 29 de setembre i que comptarà també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls que organitzarà un esmorzar de veremadors a la plaça del Blat.

Pel que fa a la collita s’espera un rendiment superior a l’any passat, concretament un 10% més de producció. Els viticultors repartits per les quatre comarques que conformen la DO, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès, el Baix Camp i l’Alt Camp colliran la varietat de macabeu que és la predominant i que volen que es converteixi amb la icona de la DO.

Les pluges caigudes aquesta setmana són beneficioses i no perjudicaran la qualitat del raïm. La previsió és que la verema s’allargui fins a la primera quinzena d’octubre.

Amb la Festa de la Verema també es busca assolir un dels objectius marcats a mig termini per la denominació d’origen Tarragona: aconseguir que el consumidor local conegui i s’identifiqui amb la DO.