Els 3d9f de la Jove i la Joves a Llorenç, protagonistes del cap de setmana

Cap de setmana sense gaire activitat castellera, el que no ha evitat però veure castells de nou pisos. Va ser a Llorenç del Penedès on la Jove de Tarragona i la Joves de Valls hi van descarregar el 3d9 amb folre. La Jove també hi va estrenar el 2d8 folrat, mentre la Joves va ensopegar amb el 5d8

En el darrer cap de setmana de treva castellera abans de l'esclat de la segona quinzena d'agost, amb diades com La Bisbal, Sant Magí, El Catllar o Sant Fèlix entre d'altres, la diada de Llorenç del Penedès, amb els castells de nou pisos de la Jove de Tarragona i la Joves de Valls ha estat el més destacat del cap de setmana.

En aquesta els de la camisa lila van continuar a la primera ronda un 5d8 que hauria de pujar un pis més a la Plaça de les Cols el proper dilluns per, a la segona intentar una estructura inèdita enguany per als del Cós del Bou, un 2d8 amb folre treballat al límit, però que finalment van poder sumar al ventall de castells d'aquesta temporada. A la tercera ronda va arribar el castell de nou pisos en forma d'un 3d9 amb folre cada cop més solvent, Van tancar l'actuació amb el segon pilar de set folrat del curs.

Per la seva part, la Joves va optar per obrir ja plaça amb el 3d9 amb folre, el vuitè de la temporada vermella, que va donar pas a un 5d8 que no es va torbar còmode en cap moment, tant que es va acabar trencant poc després de la carregada. A la tercera ronda els de Francesc Ramon van optar per un valor segur aquesta temporada com el 3d8 amb el pilar, per a tancar la seva actuació amb l'espadat de sis.

La diada la van completar uns Nens del Vendrell que van sumar la segona clàssica de vuit del curs.