El Govern apunta a l’incompliment dels protocols de seguretat a l'accident de Carburos Metálicos

L’incompliment dels protocols de seguretat i algunes deficiències en el procediment de treball en el manteniment podrien ser la causa de la fuita d’amoníac a l’empresa de Carburos Metàlicos del passat mes de maig, que va provocar la mort d’un treballador i va ferir a un altre. Segons el Diari Més, aquesta és la resposta del Govern català a les preguntes que va presentar la CUP al Parlament de Catalunya, on instaven a fer públics els motius de la fuita que va obligar a activar el Pla SEQCAT.

El govern afirma que actualment està realitzant l’avaluació dels processos de resposta del sistema de protecció civil, amb la participació de tots els organismes implicats. En funció de l’avaluació, s’establirà si l’empresa va complir amb les previsions dels plans i dels protocols d’emergència.

La resposta del govern, segons la informació del mateix diari, recorda que els Serveis Territorials de Tarragona van obrir un expedient informatiu per esbrinar si les causes eren conseqüència de l’incompliment dels reglaments de seguretat. Un expedient que encara no està tancat. L’executiu també informa que els Bombers van diluir la quantitat fugada d’amoníac vessada, que rondaria els 600 litres.