La Colla Vella no pot repetir el 2d8sf a Vilallonga

La Colla Vella no va poder aquest diumenge reeditar la sorpresa de l'any passat de descarregar el 2d8sf a la Festa Major de Vilalllonga del Camp. Els rosats el van deixar en intent desmuntat en una diada on van signar la millor actuació del cap de setmana casteller. A Vilallonga la Jove de Tarragona va descarregar el 3d9 amb folre, però no va poder amb el 4d9 folrat i a Sitges la Joves de Valls va descarregar el castell de 9 número 3.000 de l'era moderna

Les travesses durant la setmana ho apuntaven amb força i finalment la Colla Vella va tornar a triar la Festa Major de Vilallonga del Camp per a fer el primer intent de la temporada sobre el seu castell estrella els darrers anys, el 2d8 sense folre. aquesta vegada, però al contrari de l'any passat quan hi van completar el primer de la seva història, els rosats van decidir desmuntar l'intent amb els dosos col·locats després d'un forta rebrincada a nivell de terços.

Abans, els del Portal Nou havien descarregat el 3d9 amb folre i després de l'intent fallit del 2d8 van decidir tancar la diada amb el 4d9 amb folre, que van haver de treballar però van saber defensar amb encert, amb el segon 3d8 amb l'agulla del curs, i amb el pilar de set folrat, que podria pujar un pis més a la Firagost.

Al costat dels vallencs, la jove de Tarragona tampoc va reeditar la Gamma extra del curs passat, i va tenir en el 3d9 amb folre de la primera ronda el seu millor castell. A la segona els liles van tornar a ensopegar amb el 4d9 amb folre, del que van sumar un nou intent desmuntat, després dels dos acumulats fa dues setmanes a Torredembarra. Així les coses, van tancar la diada amb el 5d8, el 4d8 i el pilar de sis, abans d'intentar tornar a la Gamma Extra dissabte vinent a Vilanova.

I aquest 3d9 amb folre de la Joves de Valls a Sitges va esdevenir dissabte l castell de 9 o superior número 3.000 descarregat en l'època moderna dels castells. Els vermells el van acompanyar del 2d8 amb folre, el 4d8 i un pilar de set folrat que també volen emmanillar a la Firagost d'aquí a deu dies