Un estudi pioner avaluarà l'impacte del turisme a la demarcació de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona ha impulsat el primer estudi sectorial del turisme a la demarcació que desenvoluparà el centre tecnològic Eurecat. Tindrà una durada de 3 anys i vol conèixer el pes del sector al territori.

A diferència d’altres estudis que ja s’han fet al territori, aquesta vegada la investigació vol concretar més la seva mirada, analitzant l’impacte econòmic, la riquesa que genera i com és el teixit productiu, però també posant l’accent en la sostenibilitat, la qualitat, la mobilitat i l’atracció i retenció del talent. De fet, aquests són els cinc eixos que marcaran el programa de treball d’ara fins al 2021.

Encara que l’estudi tindrà una durada de tres anys, trimestralment s’aportaran dades a la Federació Empresarial. Així, el projecte aportarà coneixement als actors implicats per poder millorar la competitivitat de la destinació i aprofitar les oportunitats que propiciï el sector.

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme hi destinarà 29.000 euros anuals que, a més a més de generar aquesta radiografia del territori, també ha de servir per elevar els resultats a les administracions per tal d’exigir més recursos o, per exemple, la millora de les infraestructures de mobilitat, aquesta vegada amb un estudi que justificaria les reclamacions del sector.