×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

La tercera onada de calor eleva novament el risc d'incendisAlerta per una nova onada de calor arreu del territori català. El servei meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos en aquest sentit. Al Camp de Tarragona molta atenció i precaució a la Conca de Barberà on per aquest dimecres hi ha un perill molt alt.

L’estació meteorològica de l’Espluga de Francolí a les 8 del matí ja marcava gairebé els 30 graus. Pel que fa a les altres comarques a l’Alt Camp l’alerta està en un nivell alt i per últim al Tarragonès a causa de la proximitat amb el mar, la calor és moderada. A partir de demà les prediccions apunten que la calor ja començarà afluixar.

En paral·lel, sempre que les temperatures augmenten acostuma a venir acompanyat de l'increment del risc d’incendi forestal. Novament, Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla Alfa amb el focus de més perill a la Conca de Barberà i en aquest cas també al nord de l’Alt Camp, amb el nivell 3, el més alt per risc d’incendi. A tot el Camp de Tarragona el nivell és alt.

La temperatura global, a l'alça

Pel que fa a la successió d'onades de calor, com el que s'està produïnt aquest estiu, els experts ens diuen: canvi climàtic sí, però també ens trobem en un període meteorològic càlid. La suma d’aquests dos factors està fent que la temperatura global augmenti cada vegada més durant tot l’any. Això es nota més els mesos d’estiu, si ja acostumava a fer calor, cada vegada més vivim episodis d’onades de calor, on les temperatures es mantenen més altes del normal durant un període seguit de dies. Un fenomen que cada vegada serà més constant.

I atenció a les zones de costa, perquè encara que la temperatura no sigui tan elevada com a les zones d’interior, la sensació pot ser la mateixa o pitjor a causa de la humitat. Una onada de calor és un fenomen extrem i com a tal cal prendre sempre precaucions.

Des de Protecció Civil recomanen beure aigua sovint i fer àpats lleugers. Mantenir-se en llocs tancats i ventilats durant les hores de més sol. Posar-se protecció i roba fresca i per últim tenir més atenció dels infants i gent gran.