Menys efectius de bombers al Camp de Tarragona aquest estiu

Des del 17 de juny fins al 23 de setembre els Parcs de Bombers del Camp de Tarragona reben una dotació especial coincidint amb la campanya forestal, durant el màxim període de risc d'incendis de l'any. Segons les dades del Departament d'Interior, aquest any a Catalunya hi haurà una vuitantena de bombers menys treballant que la temporada anterior.

Segons els sindicats, serien 134 efectius de diferència. Segons CCOO el personal perjudicat és el d'ajudants d'ofici forestal, que per la seva categoria no poden acompanyar els bombers a la majoria de serveis.

Malgrat la retallada en auxiliars forestals, es mantenen a la plantilla els bombers de l'equip de prevenció activa forestal. Segons Interior, al Camp de Tarragona aquest estiu se sumen 79 efectius extra als 465 d'ordinaris. Des dels sindicats avisen però que caldria una consolidació de la plantilla i també una millora dels equipaments.

Comissions Obreres alerta que en cas de duplicitat d'incendis forestals importants, no hi hauria prou personal per cobrir-los. El sindicat també avisa que gran part de les actuacions es cobreixen gràcies a les hores extra de treball dels bombers.