9 de cada 10 metges tarragonins, a favor de regular l'eutanàsia

9 de cada 10 metges del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre estan a favor de la regulació de l’eutanàsia i el suïcidi assistit. Així es desprèn de l’enquesta que ha impulsat el Col·legi de Metges de Tarragona i que ha contestat un 22% dels col·legiats, 715 exactament.

Es tracta d’una iniciativa que també s’ha emprès en altres col·legis de l’estat aprofitant que és un debat d’actualitat i amb l’objectiu de donar a conèixer l’opinió dels professionals que precisament treballen en les cures pal·liatives.

Entre els enquestats, un 68% estarien disposats a aplicar l’eutanàsia, mentre que el 31% demanarien l’objecció de consciència. També és majoritari el suport al suïcidi mèdicament assistit. 6 de cada 10 hi estarien disposats amb total seguretat, mentre que el 22% probablement també ho farien.

Tot i això, més d’un 50% dels metges consideren que haurien de tenir dret per llei a negar-se a dur a terme l’eutanàsia o participar en un cas de suïcidi assistit.

Des del Col·legi de Metges són optimistes pel que fa a l’existència de la regulació de l’eutanàsia, tot i que també consideren importants les cures pal·liatives i que els pacients puguin arribar al final de la vida sense patir. A més a més, també animen a la població a fer el testament vital, ja que actualment a Catalunya és molt poca la gent que completa aquest registre.