El SEM posa en marxa l'helicòpter nocturn per assistir i traslladar a pacients greus i crítics

Durant el primer any d’implantació de l’helicòpter medicalitzat nocturn s’han atès fins a 38 persones en estat greu i crític a la demarcació de Tarragona. El Servei d’Emergències Mèdiques l’ha posat en marxa per assistir i traslladar a pacients greus i crítics durant les hores nocturnes.

Garantir l’equitat, reduir els temps de trasllat entre hospitals de les zones més allunyades i millorar la cobertura sanitària són els objectius del nou servei d’helicòpter nocturn del Servei d’Emergències Mèdiques. Durant el primer any d’implantació, fins a 38 pacients han estat traslladats de nit en helicòpter a la demarcació. D’aquesta manera es consolida l’atenció d’urgència 24 hores a tot Catalunya.

Amb l’entrada en funcionament d’aquest servei, s’ha aconseguit reduir els temps de trasllat de pacients urgents. D’aquesta manera, des de l’Hospital Sant Joan de Reus fins a Barcelona es triguen uns 35 minuts. Una vegada superada la primera fase, la segona preveu la creació i consolidació de les bases aèries. Pròximament, es crearan nous espais a tot el territori català per aterrar en llocs que compleixen amb les condicions per permetre un aterratge nocturn amb seguretat, com alguns camps de futbol.

Aquest nou servei nocturn ha permès atendre els casos d’assistència primària que abans no es podien cobrir perquè es produïen al vespre i no es podia garantir el retorn de l’equip mèdic i de l’aeronau per falta de llum.