La incertesa del Tarragonès marcarà la consititució dels Consells Comarcals aquest dilluns

El dilluns que ve a les 7 de la tarda es constitueixen els Consells Comarcals del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Mentre que en aquests dos darrers ja se sap que Junts per Catalunya i la FIC tindran la presidència en un primer moment respectivament, al Tarragonès la incertesa apunta a no esvair-se fins poques hores abans. Junts per Catalunya té a la seva mà la decisió de formar govern o amb Esquerra o amb el PSC igual que els darrers quatre anys.

La incertesa al voltant de qui ocuparà la presidència del Consell Comarcal de Tarragonès continua oberta i ho podria estar fins poques hores abans de la seva constitució. La decisió està a la teulada de Junts per Catalunya, que amb set consellers, esdevé la força clau per a formar govern o amb Esquerra Republicana o amb el PSC, que disposen de nou consellers cadascun.

En el cas d'optar per aquesta segona opció, es repetiria el pacte que ha governat la institució en els darrers quatre anys, amb un repartiment de dos anys de presidència per a cada formació. Una opció que es podria repetir en aquest mandat i que, segons ha pogut saber TAC12 tindria com a president per part socialista l'alcalde de Constantí Òscar Sànchez. Tot i això s'està a l'espera de conèixer la decisió final dels post-convergents.

Mentrestant, i com ha pogut saber també aquesta casa, la presidència del Consell Comarcal de l'Alt Camp serà per Junts per Catalunya i compartida entre dos noms d'aquesta formació. El primer tram de mandat el càrrec l'ocuparà l'alcalde de Vilabella i fins ara president del Consell, Joan Maria Sanahuja. Després serà rellevat per Mateu Montserrat, alcalde del Pla de Santa Maria.

Des de Junts per Catalunya desmenteixen que hagin pactat amb el PSC per governar al Consell Comarcal de l'Alt Camp. Tot i això els socialistes podrien votar a favor d'aquesta investidura però a canvi de res, així ho asseguren des de la formació post-convergent.

Un altre vot favorable que podria aconseguir Junts és el d'Alcoverencs pel Canvi. Segons fonts d'aquesta formació de moment encara no tenen un acord tancat. Asseguren com a partit local només demanen algun benefici per Alcover.