ERC al Consell Comarcal de la Conca, Junts a l'Alt Camp i tot obert al Tarragonès

A mitjans d’aquest mes de juliol han de constituir-se els plens dels Consells Comarcals. Les negociacions entre partits encara estan obertes, però és a la Conca de Barberà on l’acord ja està tancat. Segons ha pogut saber Tac12, com en el darrer mandat, es repetirà el pacte d’Esquerra amb la FIC, la Federació d’Independents de Catalunya.

ERC va ser la força més votada a la comarca en les passades municipals i tindrà 9 consellers a l’ens comarcal, tot i això li cal el suport, com a mínim, d’un conseller per tenir majoria. Esquerra rebrà per tant, el suport dels dos consellers de la FIC i la fórmula serà repartir-se la presidència mig mandat cada formació.

Esquerra i la FIC es repartiran la presidència a la Conca

El primer en assumir el càrrec seria l’exalcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols, de la FIC. D’aquí dos anys la presidència recaurà en mans d’Esquerra i el que no és clar és si Francesc Benet repetirà com a president del Consell Comarcal, però el que és segur és que serà per un regidor montblanquí. Junts, amb 7 consellers, ha mantingut reunions amb totes les formacions, però de cap d’elles n’ha sortit una proposta de pacte. De qui esperen resposta és d’Esquerra que en l’últim mandat els va oferir entrar en el govern d’unitat després del pacte, opció que es podria repetir aquesta vegada, junt amb el conseller que tindrà el PSC.

El Consell Comarcal de l'Alt Camp, per a Junts

A l'Alt Camp, la presidència del Consell Comarcal també sembla garantida. Allí, Junts només necessita un vot per garantir-se la majoria absoluta, que podria obtenir del representant d’Alcoverencs pel canvi. D’aquesta forma, els post-convergents evitarien pactes amb socialistes, CUP o, fins i tot, Esquerra, que ja s’ha desmarcat de les negociacions.

L’alcalde del Pla de Sant Maria, Mateu Montserrat,  podria convertir-se en el pròxim president, tot i que a la llista de representants de Junts, nou en total, també hi ha noms com Martí Barberà, que donarien pes a la capital de l’Alt Camp dins de l’ens comarcal. Els consellers electes tenen temps per prendre la determinació final fins al 15 de juliol, moment en què es durà a terme el ple de constitució.

Al Tarragonès Junts negocia amb PSC i ERC

I al Tarragonès, Junts per Catalunya està negociant a dues bandes, tant amb el PSC com amb ERC. Les dues formacions amb qui podria arribar a l’acord tenen 9 consellers, mentre que Junts en té 7. Segons ha pogut saber Tac12, el pacte es podria tancar a inicis de la setmana vinent. Fonts de Junts admeten que les negociacions s’han desvinculat dels acords de la Diputació. En l’últim mandat, Convergència i el PSC es van repartir la presidència del Consell Comarcal.