Primer curs amb la prohibició de la circulació de camions per l'N-340 i l'N-240

El 3 de setembre farà un any de la prohibició de la circulació de camions en l'N-340 i la 240. Tot i les protestes del sector del transport de mercaderies, actualment només poden utilitzar aquestes vies per accedir a l'autopista en l'entrada més propera. La Federació d'autotransportistes afirma que continuaran lluitant per la reducció del preu del peatge al 75% pels camioners.

La prohibició definitiva del pas de camions per les nacionals 340 i 240 va aixecar diverses mobilitzacions del sector dels camions, en forma de marxes lentes, perquè van considerar que se'ls criminalitzava, culpant-los d'unes morts que ells van atribuir a la falta d'inversió per millorar les vies en qüestió, per part de l'administració. Ara, gairebé un any després, continuen estant descontents i reclamant una major reducció del preu de les autopistes pels camioners. Asseguren que està suposant una despesa important tant per les empreses com pels mateixos treballadors, però que les negociacions amb l'Estat estan aturades des de fa mesos per la canviant situació política del govern central.

També consideren que tot i la sortida dels camions de les nacionals, encara hi ha accidents i inseguretat pel mal estat de les vies. Una opinió contrària al que va expressar l'alcalde de Montblanc sobre l'N-240, a TAC12, assegurant que al seu pas pel Coll de Lilla o a les zones industrials, la seguretat ha millorat considerablement.

Un altre debat important dels últims mesos que afecta la mobilitat de l'N-340 és el de la rotonda de Torredembarra i els blocs de formigó que no permeten fer la volta. Impedeixen el pas dels vehicles que surten de l'autopista cap a Torredembarra, afectant sobretot als veïns de Brises de Mar, els quals s'han manifestat diverses vegades reclamant una solució.

Aquest tram afecta els conductors, també, que amb intenció d'aprofitar la gratuïtat del tram entre Vila-seca i Torredembarra, surten a la rotonda per tornar a entrar.