Piscines gratuïtes en diversos municipis per l'onada de calorL’Ajuntament de Montblanc i el de l'Espluga de Francolí han optat perquè l’accés a la piscina municipal dels respectius pobles sigui gratuït aquests dies. És una mesura que han pres per fer front a l’onada de calor. Des de dijous i fins diumenge, hi ha activat el PROCICAT a causa de les altes temperatures i la baixa humitat.

Està previst que aquest divendres sigui el punt de màxima intensitat, arribant als 38 graus a la Conca. En els dos casos, es controlarà igualment l’accés a les instal·lacions i s’hi podrà entrar gratuïtament fins al pròxim diumenge, en l’horari habitual de cada piscina.

En el cas de l’Espluga de Francolí, l’oposició (Nova Espluga i Junts per l’Espluga) ho havia reclamat aquest dijous al migdia a través de les xarxes socials. El govern municipal ja hi treballava, però estava informant-se sobre les mesures que calia prendre abans d’oferir aquest servei.

A més a més, hi ha activat el pla INFOCAT en fase d’emergència per l’alt risc d’incendi i els Agents Rurals han activat també el Pla Alfa, a la Conca de Barberà en risc 2, prohibint algunes activitats de lleure a l’aire lliure.

A banda de l'interior, alguns municipis de la Costa també se sumen a la iniciativa d'oferir l'entrada gratuïta a les piscines, com és el cas d'Altafulla, amb portes obertes fins diumenge fins un aforament de 130 persones.