L'onada de calor arriba al punt àlgid al Camp de Tarragona amb alt risc d'incendi

 

L'onada de calor arriba aquest dijous al seu punt àlgid, amb temperatures que a Catalunya s'espera que superin els valors registrats fins ara en un mes de juny. A la Costa Daurada, en qualsevol cas, es preveuen valors moderats, més alts a l'Alt Camp, i en situació més complexa a la Conca de Barberà, on avui s'han de registrar les temperatures més altes a la demarcació. Una situació que s'ha d'allargar almenys fins dissabte.

Aquest dijous s'han registrat les temperatures més altes 33'8 graus a l'Alt Camp, 33,7 a la Conca de Barberà o 30 a Constantí. Al litoral han baixat d'aquesta xifra amb 28 graus a Tarragona i 27 al Baix Gaià. 

Alt risc d'incendis forestal

Amb aquestes temperatures augmenta també el risc d’incendi, com el que s’està produint a la Torre de l’Espanyol, a la Ribera d’Ebre, el més important a Catalunya dels últims anys. Protecció Civil ha elevat a nivell d’Emergència el Pla INFOCAT. El risc d’incendi a tota Catalunya va de perill moderat a alt, i la zona occidental del territori és la que té un perill molt alt. 

A més, continua activat el sistema d’avaluació de risc d’incendi, el Pla Alfa, amb els nivells 2 i 3 sobre 3 a les comarques tarragonines. El pla dóna suport a les decisions que es prenen a la Direcció General que preveu el moviment d’efectius, la coordinació amb Bombers i Protecció Civil, les diferents autoritzacions per fer foc o els avisos de perill a la població.