El 86% dels estudiants de la URV tenen feina un any després de graduar-se

Els estudiants que es graduen a la URV tenen un alt grau d'ocupabilitat un any després d'acabar els estudis, però aquesta entrada al món laboral és cada cop més precària tant pel que fa a la durada dels contractes com al sou que perceben. Així ho destaca l'estudi sobre l'Ocupabilitat i la Inserció Laboral que es va presentar aquest dimecres al claustre de la universitat tarragonina.

En aquest, es destaca que el 86% dels graduats ala URV tenen feina un any després d'abandonar-la. Tot i això, un 47% tenen uns ingressos coniderats baxos, és a dir, de menys de 18.000 euros anuals i només el 42% tenen un contracte indefinit, una xifra que suposa un descens de 20 punts respecte a les dades obtingudes ara fa deu anys, just abans de la crisi econòmica.

Unes dades que refremen la sortida més lenta de la crisi a les comarques de Tarragona en comparació a la resta de Catalunya. El Calustre de la URV també va aprovar aquest dimecres una declaració per la llibertat dels presos polítics. Es tracta d'un text en la línia del ja aprovat en altres universitats catalanes i que va ser aprovat per 53 vots a favor i 27 en contra.