La Costa Daurada mantindrà els 20 milions de pernoctacions aquesta temporada

La Costa Daurada mantindrà els nivells de turisme aquesta temporada. Són les previsions de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT). Asseguren que les xifres seran similars a les del 2018 i que, de moment, si el turisme de la Costa Daurada vol créixer ho haurà de fer fora de temporada. Consideren que són xifres d'una ocupació consolidada i regular, basades en la fidelització de clients.

Aquests intervals d'ocupació, entre els 19 i els 20 milions de pernoctacions, es mantindran tot i la davallada que esperen de turistes provinents de França, Anglaterra, Bèlgica o Alemanya. La compensaran amb una forta pujada del turista rus i de l'irlandès. La fluctuació de tendències per països es mou, en molts casos, perquè alguns destins similars a la Costa Daurada mostren inestabilitat geopolítica.

És per aquest motiu que es fa difícil saber fins a última hora les xifres definitives. Pel mateix motiu també, és molt important fidelitzar el client amb inversions i nous equipaments. El sector turístic ha fet 400 milions d'inversió els últims 4 anys.

L'aeroport de Reus també tindrà un paper important en el futur turístic del territori. Aquest any superarà per tercer any consecutiu el milió de passatgers. Operarà amb 29 països i 12 companyies, entre les quals podem trobar RynairJet2 o TUI.