Sort diversa amb els castells de nou pisos just abans de Sant Joan

La temporada oficial del món casteller al Camp de Tarragona comença dilluns vinent amb la diada de Sant Joan, i ho farà amb tres colles del territori havent coronat ja castells de nou. La darrera en fer-ho ha estat la Jove de Tarragona aquest dissabte a Barcelona. La Joves de Valls, en canvi, no va poder completar el 3d9 folrat a la diada del Pati

El cap de setmana anterior a les diades de Sant Joan tant a Valls com a Tarragona ha deixat sensacions diferents d'algunes de les colles que hi han de ser protagonistes. La nota positiva de la jornada se l'endú una Jove de Tarragona que després de diverses setmanes consolidant les seves estructures va donar dissabte dues bones passes endavant en la seva temporada al castell de Montjuïc de Barcelona.

Després de descarregar amb solvència el quart cinc de vuit de la temporada, els de Gorka Bertran van fer el salt cap als castells de nou a la segona ronda, descarregant el primer 3d9 folrat del curs sense gaires imprevistos. Així les coses, van apostar fort a la tercera ronda descarregant una altra estrena en forma de 4d8 amb l'agulla, que estrenava els canvis en els pisos alts de l’espadat lila.

Qui no va sortir de plaça tan satisfeta, com a mínim amb els castells de nou pisos, va ser la Joves de Valls, que no va poder descarregar al Pati el primer castell de nou del curs. Van intentar els de Francesc Ramon ja a la primera ronda, però el 3d9 amb folre va quedar primer en intent desmuntat i després es va carregar del tot in extremis. Tot i la caiguda, els vermells van tancar una bona diada global amb el 2d8 folrat, un nou 3d8 amb el pilar i amb el seu magnífic espadat de set, que podria pujar un pis més la setmana vinent. Al costat dels vallencs, els Castellers de Barcelona i els Moixiganguers d'Igualada van signar castells de vuit pisos i els Nens del Vendrell de set.

Per últim també va haver-hi castells dissabte a la tarda a Tarragona, en la diada de Germanor dels Xiquets de Tarragona. En aquesta, els amfitrions van repetir l’actuació de les darreres setmanes amb el 3 i el 4d8 com a castells més destacats, tot i que aquest darrer va quedar només en carregat. Al costat dels matalassers van actuar uns Xiquets de Vila-seca que no van poder portar a plaça castells de set i van tenir en el 2d6 el seu millor castell.