Foment preveu obrir el tram tarragoní del Corredor al novembre d'aquest any

Novembre d’aquest any. Aquesta és la nova data, que segons ha pogut saber TAC12, el Ministeri de Foment es va comprometre a posar en funcionament el tram del Corredor del Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona durant la reunió que van mantenir amb els alcaldes del territori. Quan això sigui una realitat es podrà desmantellar el tram de vies que passa per la costa, és per això que la Generalitat segueix endavant amb el projecte de tren tram i ahir es van reunir amb l’Ajuntament de Salou.

Fa temps que les obres estan finalitzades i que s’estan realitzant els diversos controls de seguretat per poder posar en funcionament el tram del Corredor del Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona. La gran data d’obertura promesa per Madrid era a finals del 2018, però sis mesos després les coses segueixen igual, aturades. El passat mes d’abril els alcaldes del pacte ferroviari es van reunir amb el Ministeri de Foment que els va prometre el novembre d’aquest any com el mes que entraria en funcionament aquesta infraestructura.

Aquesta via és molt esperada, sobretot als municipis com Salou, que els permetrà desmantellar les actuals vies que passen per l’interior de les seves poblacions i substituir-les per un tren tram que ha de fer la Generalitat entre Cambrils i Tarragona. El govern es va reunir amb l’alcalde de Salou per abordar aquesta situació. Aviat es redactaran els projectes definitius d’aquest tren tram. L’Ajuntament de Salou va demanar que mentre no es desmantellin les vies, es puguin obrir tots els carrers perpendiculars i posar en funcionament un tren entre l’estació del centre fins a la de Salou-PortAventura per donar aquest servei als veïns.

Aquest és un dels grans projectes urbanístics que espera Salou. De moment, però faltarà esperar que Foment engegui tot aquest engranatge i que la Generalitat garanteixi els diners per fer-ho possible.