Poblet posa en marxa el nou centre de visitants

Per Setmana Santa ja es va fer el primer tast del renovat Museu de Poblet, però avui el projecte s'ha fet realitat amb la inauguració del nou centre de visitants i la reobertura, ara ja sí definitiva, de l'equipament museogràfic. S'hi han implicat diferents institucions i empreses.

El Monestir de Poblet ha inaugurat aquest dimecres un nou centre de visitants i l'ampliació del museu. Tot plegat servirà per renovar la visita al conjunt monàstic, dotant-la de més espectacularitat i contingut.

El centre de visitants ofereix una nova lectura de la visita al monestir, incorporant espectaculars audiovisuals i pantalles interactives sobre la història de Poblet I els seus orígens. També es poden veure imatges de la vida al monestir, fins ara inèdites. Tot plegat s'ha pogut fer amb una inversió de més d'1 milió d'euros de la Diputació de Tarragona, qui també ha dut a terme el projecte.

Des del monestir esperen que el nou centre ajudi a incrementar el nombre de visitants a Poblet, i de retruc a la comarca.

El Museu de Poblet també ha estat totalment renovat, incorporant noves sales a les ja existents, duplicant així la superfície expositiva. Una de les joies del museu és aquest Crist d'Ivori donat a Poblet per Pere Antoni d'Aragó, virrei de Nàpols, que s'exposa a la nova sala de l'Abat Copons.

Amb aquestes inauguracions, el Monestir de Poblet completa un nou pas en el seu projecte de modernització. Ara està pendent la creació del jardí bíblic i renovar la part més antiga del museu situada al Palau Reial.