Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

La Coordinadora de Colles ven els drets televisius a la cooperativa audiovisual SOM

Serà l'encarregada de produir les retransmissions de les diades castelleres les properes quatre temporades. Així ho defineix l'acord que ha tancat aquest dilluns amb la Coordinadora de Colles Castelleres pel qual oferirà una trentena de diades en directe a través d'streaming. Si ho vol fer també a través de la televisió, haurà d'arribar a acords amb els diferents canals, entre ells els locals com TAC12, que fa 10 anys que s'encarrega de les retransmissions de les diades del Camp de Tarragona.

Nou capítol, després d'un any de relativa calma, al voltant dels drets televisius de les diades castelleres. En aquest cas, i després d'una temporada amb acord entre la Xarxa de Televisions Locals i la Coordinadora de Colles Castelleres, aquesta darrera ha decidit vendre aquests drets de cara als propers quatre anys al Grup Cooperatiu d'Indústries Culturals SOM. Aquest grup, establert a Barcelona i el Vallès, és el responsable de diferents publicacions com Sàpiens, Descobrir Catalunya o, en els seus orígens, el diari Ara.

Aquest grup serà el que s'encarregarà de la producció de les retransmissions d'una trentena de diades castelleres, que distribuirà en streaming de manera gratuïta i vendrà a les diferents cadenes de televisió que hi estiguin interessades. També oferirà un programa setmanal de 30 minuts de durada. Des de la Coordinadora s'ha defensat l'acord perquè diuen que garanteix la difusió gratuïta del món casteller.

Des de Som defensen que volen fer la màxima difusió possible del món casteller, sempre respectant la seva pròpia idiosincràsia i apostant per una major divulgació cap a les persones no castelleres en els seus productes audiovisuals.

La primera reacció que des de TAC12 s'ha pogut captar des del món casteller no ha estat de recolzament a aquest acord. Des de la Colla Vella dels Xiquets de Valls han criticat durament l'acord, ja que diuen que no n'han estat informats en cap moment. A més, recorden que els drets d'imatge de la colla per a aquesta temporada 2019 no han estat cedits a la Coordinadora, i que no ho seran, com a mínim, fins a conèixer el contingut de l'acord.

Un acord que deixa en una situació d'impàs les retransmissions castelleres a les televisions locals tal com les hem entès fins ara, com per exemple en el cas d'aquesta casa, TAC12, que retransmet les diades castelleres del Camp de Tarragona des del 2010 ininterrompudament.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ