La DOP Siurana commemora 40 anys de la seva creació en un dels millors moments de la marca

La Denominació d’Origen Protegida Siurana ha celebrat l’acte del seu quarantè aniversari. Des d’aquesta DOP han volgut posar en valor la trajectòria aconseguida més enllà de l’oli que produeixen, asseguren que la marca és l’essència d’un territori amb història i tradició.

Era el 13 de desembre del 1979 quan es va crear la Denominació d’Origen Protegida Siurana, la primera de Catalunya i la segona d’Espanya. 40 anys després aquesta és la imatge, bufada d’espelmes per celebrar aquest aniversari tan especial d’una DOP que no ha parat de créixer any rere any i que no ho vol deixar de fer, entre els seus horitzons es troba poder envasar la totalitat del producte certificat, ara es fa en un 70% de la producció.

En aquesta commemoració hi han participat des dels productors més joves que tenen uns vint anys fins als més grans que ja tenen 80 anys. Tots ells han replantat una olivera centenària, origen del producte, l’oliva. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha volgut destacar la qualitat de l’oli de Siurana.

Actualment la DOP Siurana compta amb més de 8.700 hectàrees i prop de 4.800 productors que han aconseguit durant l’última campanya una producció de 6,4 milions de litres d’oli.