La Junta Electoral publica les candidatures de les eleccions municipals al Camp de Tarragona

La transformació del panorama polític català en els últims anys arriba al seu punt àlgid amb les eleccions municipals del 26 de maig. Una de les evidències és la conversió de l'antiga Convergència i Unió en la nova marca Junts per Catalunya.

Sota l'epígraf Junts es presenta als 9 principals municipals del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà, a la majoria amb la marca 'Junts per' i el nom del municipi, excepte a Vila-seca, on agafa el cognom del candidat amb Vila-seca Segura-Junts o a Salou, on enlloc de Junts es dirà Units per Salou-Junts. Esquerra Republicana només es presenta amb la marca mare i neta a Torredembarra i Salou. A Tarragona conflueix amb Moviment d'Esquerres, i a Valls i Constantí, amb Iniciativa per Catalunya-Verds. A la resta de municipis es presenta amb marques municipalistes sota l'epígraf Acord Municipal.

Els socialistes també es presenten als 9 municipis, encara que a pobles petits com Altafulla o l'Espluga ho fan sota l'epígraf Candidatura de Progrés. La CUP serà present només a Tarragona, Valls i Torredembarra, on ja tenen representació, i també a Altafulla. No es presenta a la resta dels municipis més grans.

El Partit Popular serà present a tots els principals municipis excepte als de la Conca de Barberà, similar a Ciutadans, que estrenarà candidatura a Valls o Constantí, presentant-se de nou als principals municipis del Tarragonès, on ja té representació.

Els comuns es presenten en diferents marques de confluències a la majoria de municipis, excepte també a la Conca de Barberà. Destaca Torredembarra on hi ha tres candidatures de la mateixa tendència política.

Sobresurten les polèmiques amb Iniciativa per la confecció de candidatures a Tarragona, on es presenta Podem, o Constantí i Valls. A la capital de l’Alt Camp, a banda, es presentarà també Podem.

De les forces minoritàries o sense representació destaca la irrupció de les candidatures de VOX. Només n'hi haurà a Tarragona i Salou. La confluència d'antics dirigents d'Unió o exsocialistes com el vila-secà Ander Basterrechea al nou partit Centrats tindrà candidatura a Tarragona, Salou i Vila-seca. L'agrupació municipalista Ara es presenta a Tarragona, Torredembarra i Altafulla, mentre la Federació d'Independents de Catalunya manté la seva representativitat a la Conca, amb llistes a Montblanc i una nova candidatura a l'Espluga.