El sol, el gran absent de la Setmana Santa per als turistes

El paraigua ha estat l’element indispensable d’una Setmana Santa marcada pel mal temps al Camp de Tarragona. A la costa, núvols, mar agitada, pluja i platges pràcticament desertes. Les previsions situaven un bon balanç per al sector de l’hostaleria i restauració, i molts turistes han seguit amb els desplaçaments que ja tenien programats, però s’han vist obligats a adaptar els plans. I és que els qui venien a la recerca de sol no han pogut complir les expectatives.

Mentre alguns surfistes han pogut aprofitar el fort onatge, el mal temps ha propiciat més activitat a l’interior de les poblacions i visites de caràcter més aviat patrimonial o bé de recórrer botigues.

L’altra cara de la moneda s’ha viscut a l’interior del territori on, en períodes vacacionals, l’absència de sol és sinònim de més activitat, en detriment de les destinacions de costa.

Museus, carrers i places plenes de visitants deixen un bon balanç per al sector, malgrat rebre un turisme de proximitat i de 'low cost'. En l’àmplia majoria és del país i fan estades curtes.

Turisme religiós, visites culturals, activitats lúdiques en família, rutes esportives o passejades per botigues i nuclis urbans. La Setmana Santa d’enguany ha tingut de tot, a excepció del sol, que no s’ha deixat veure.