L’Abat de Poblet considera que l’Església ha reaccionat tard als casos d’abusos

La reacció actual de la comunitat cristiana als casos d’abusos sexuals és positiva, però ha costat molts anys en arribar. Així ho considera l’Abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà. Reconeix que la resposta arriba tard, però que ara s’han posat en marxa diverses accions liderades pel Papa Francesc que segueixen els moviments del Papa Benet des que era prefecte.

Com a mostra d’aquests canvis, també ha esmentat els protocols contra possibles casos d'abusos sexuals aprovats pel bisbat de Vic i la formació en sexualitat que impulsarà el Bisbat de Solsona dirigida a sacerdots i laics. Tot i això, com va dir durant el pregó de Setmana Santa de Montblanc, Vilà ha reiterat que els casos fan mal a l’església perquè contradiuen el missatge que predica.

D’altra banda, pel que fa al context social i polític, el pare Abat ha manifestat que li sap greu que polítics amb qui tenia relació estiguin privats de llibertat, mentre que reclama un diàleg constructiu i renunciar a postures extremes per trobar un futur en què hi capiguem tots. L’Abat de Poblet ho ha dit en l’entrevista dels programes especials de Setmana Santa que es podrà veure íntegrament a TAC12 el pròxim 18 d’abril.