Les travesseres urbanes de Valls, Vila-seca i Torredembarra han de millorar, segons el RACC

La prohibició del pas de camions per les carreteres nacionals 340 i 240, ara fa mig any, és, segons el RACC, el millor que es podia fer per la seguretat a les travesseres urbanes. Comparant períodes, en l'últim any s'ha passat de 13 morts a 4. Això ajuda a millorar la nota de les carreteres nacionals que travessen municipis i ciutats.

En el cas del Camp de Tarragona, Altafulla es manté com a travessera més segura del país, amb dades, però, del 2011. Amb les de l'últim estudi, Vilafortuny es situa al segon lloc i treu un notable. Destaca, en el 'top 10', la travessera de l'N340 a Vila-seca, amb un 6 de nota. En canvi, Valls i Torredembarra aproven justet, tenen encara molts dèficits a resoldre. 

La convivència dels vehicles amb els vianants i ciclistes a les vies urbanes i interurbanes és el gran repte dels municipis per on passen carreteres de l'Estat, algunes cedides, d'altres per cedir. Les del Camp de Tarragona aproven, però tenen encara alguns reptes pendents.

El pitjor registre se l'emporta la travessera de l'N-340 a Torredembarra, que suspèn en mobilitat, sobretot per la manca de voreres, de senyalització i de carril bici. El RACC també recomana regular els girs a l'esquerra i donar més cobertura de transport públic. A Valls, l'auditoria proposa senyalitzar els elements de pacificació del trànsit per acabar amb el problema greu d'excés de velocitat. També caldria millorar l'amplada de les voreres per garantir l'accessibilitat. A Vila-seca, malgrat la bona nota assolida, el RACC li recomana augmentar el carril bici i instal·lar moderadors del trànsit amb millor senyalització.